esmaspäev, 14. veebruar 2011

Kuuseriisikasupp ja krõbeleivad

Midagi huvitavat seenesõpradele :). Selles supis tuleb kuuseriisika eriline maitse hästi esile ja kes ei pelga teravaid elamusi, soovitan vürtsi lisada tšillipulbriga. Supi kõrvale maitsevad hästi kodused krõbeleivad, mille taignasse võib oma eelistuse järgi lisandeid panna. Mõlemad retseptid on mugandatud ajakirja Toit ja Trend viimasest numbrist.

2 sibulat
5 küüslauguküünt
400 g konservtomateid
1 sl õli + 1 sl võid
800 g kuuseriisikaid (külmutatud ja sulatatud)
1 l kanapuljongit
2 dl kohvikoort
(0,5 tl tšillipulbrit)
2 sl hakitud värsket tilli
Lisandiks:
100 g viilutatud suitsupeekonit
riivitud Parmesani

Rösti kuumal pannil pidevalt segades sektoriteks lõigatud sibulad  ja koorimata küüslauguküüned, kuni nende pind tumeneb (u. 8-10 minutit). Koori küüslauguküüned, pane need koos sibulasektorite ja tomatikonserviga blenderisse ning purusta ühtlaseks.
Kuumuta potis õli ning prae seened kergelt läbi, lisa tomatisegu, puljong ning kuumuta keema. Lase 10 minutit keeda, tõsta tulelt ning lisa kohvikoor ja hakitud till. Soovi korral võib seenesuppi tšilliga maitsestada.
Serveerimisel lisa supile krõbedaks praetud peekoniviilud ja riivitud parmesan

Krõbeleivad:

3 plaaditäit

50 g pärmi
5 dl käesooja vett
1 tl soola
1,5 sl vedelat mett
1 dl rapsiõli
4 dl rukkijahu
5 dl kaerahelbeid
5-6 dl nisujahu
riivitud Parmesani
soolahelbeid

Lahusta pärm soojas vees. Lisa sool, mesi, õli, rukkijahu, kaerahelbed ja pool nisujahust. Sega 10 minutit. Puista peale ülejäänud nisujahu ja jäta 20 minutiks kerkima.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Sõtku tainas jahuga ülepuistatud laual läbi ning jaga 3-ks. Rulli õhukeseks, lõika ristküliku kujulisteks tükkideks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale soolahelbeid ja riivitud Parmesani. Küpseta u. 10 minutit, kuni leivad on krõbedad (NB! Jälgi, et kõrbema ei läheks).

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP