esmaspäev, 21. veebruar 2011

Risoto kanafilee ja paprikaga

Enamikus toidukohtades pakutav risoto-nimeline toit pole ligilähedanegi  õigele risotole. Spetsiaalne riis, valge vein ning Parmesani juust on need, mis annavad risotole selle õige, kreemja konsistentsi ja maitse. Paar risotoretsepti olen siia ka varem lisanud, seekord valmistasin selle roa kanafilee ja paprikaga.

4-le

1 sl õli
300 g kanafileed
sidrunipipart, soola
1 sl õli
1 sl võid
1 sibul
0,5 punast paprikat
300 g risotoriisi (Carnaoli või Arborio)
1,5 dl valget veini
1 tl mahedat sinepit
1 l kanapuljongit
75-100 g riivitud Parmesani juustu
hakitud tilli

Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja pruunista pannil õlis. Maitsesta küpsed kanafileetükid sidrunipipra ja soolaga ning tõsta kõrvale.
Tükelda sibul ja paprika. Kuumuta potis õli ja või, lisa sibula ja paprikatükid, sega ja paari minuti pärast lisa risotoriis. Sega ning lisa juurde sinep ja vein. Nüüd hakka kulbihaaval puljongit lisama, samal ajal hoolikalt segades, nii et enne iga uue kulbitäie lisamist oleks puljong ilusasti riisiga segunenud. Jätka, kuni kogu puljong on lisatud ning riis valmis, selleks kulub u. 30 minutit. Nüüd lisa hulka Parmesan ja kanatükid. Kaunista hakitud tilliga.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP