pühapäev, 11. juuli 2010

Maasika-mustika kausikook

Väga-väga maitsev suvine maasikatest ja mustikatest pungil magustoit. Eriti kiirelt saab magustoidu valmis kui kasutada poest ostetud vaniljepudingit, aga kui aega rohkem siis pole keeruline ka ise kreem valmis teha.


Biskviit:
3 muna
1 dl suhkrut
3 sl jahu
3 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
2-3 topsi  (a´250 g) vaniljepudingit
või ise valmistades:
3 dl piima
2 dl kohvikoort
0,75 dl suhkrut
3 muna
2 tl vanillsuhkrut
1 sl kartulitärklist
Täidis:
500 g viilutatud maasikaid
300 g mustikaid

Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega õrnalt munavahuga. Kalla tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 20-25 minutit. Jahuta biskviit, lõika 2-ks (nii et saad 2 biskviidiketast) ja lõika siis 2 cm pikkadeks ribadeks.
Kui valmistad vaniljekreemi ise, siis pane piim, kohvikoor, suhkrud ja lahtiklopitud munad paksupõhjalisse potti. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni kaste kergelt aurab ja lisa siis vähese piimaga segatud tärklis. Kuumuta veel kuni kaste pakseneb (NB! keema ei tohi lasta, sest muidu läheb kaste tükki) ja tõsta siis kohe tulelt. Poti võiks asetada külma veega täidetud kaussi ja aeg-ajalt segades kreem jahutada.
Võta u. 2 liitrine läbipaistev kauss ja  lao kihiti biskviit, marjad ja kreem. Mina sain sellest kogusest 4 kihti. Kaunista pealt marjadega ning aseta kauss külmkappi. Serveeri 2-3 tunni jooksul. Pikemal seismisel vettib biskviit liiga läbi ja magustoit ei jää serveerimisel ilus.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP