Hapukoorekattega mustikakook
Hapukoorekattega mustikakook meenutab maitselt toorjuustukooki, kuid valmib palju lihtsamalt. Samuti tahaksin kiita koogipõhja, mis küpseb õhukeseks ja jääb pehmeks ning moodustab koos rikkaliku mustika-hapukooretäidisega superhea maitse. Hoia kooki enne serveerimist kindlasti külmkapis, soovitavalt üleöö.
Retsepti leidsin Toidutarest.
12 tk
Põhi:
75 g võid
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
1,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
4 dl mustikaid
(2 tl tärklist kui marjad on sügavkülmutatud)
4 dl 20% hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 muna
Haki või väikesteks kuubikuteks, lisa juurde ülejäänud komponendid ja sega mikseri või köögikombainiga pehmeks taignaks. Määri taigen lusika abiga õhukese kihina 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja 2 cm ulatuses külgedele.
Puista taignale mustikad (sügavkülmast võetud marjad sega tärklisega). Sega hapukoor suhkrute ja munadega ning kalla mustikatele. Küpseta kooki 200 C ahjus 25-30 minutit. Jahuta kook, eemalda vorm ja hoia enne serveerimist vähemalt 2-3 tundi külmkapis.
Retsepti leidsin Toidutarest.
12 tk
Põhi:
75 g võid
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
1,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:
4 dl mustikaid
(2 tl tärklist kui marjad on sügavkülmutatud)
4 dl 20% hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 muna
Haki või väikesteks kuubikuteks, lisa juurde ülejäänud komponendid ja sega mikseri või köögikombainiga pehmeks taignaks. Määri taigen lusika abiga õhukese kihina 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja 2 cm ulatuses külgedele.
Puista taignale mustikad (sügavkülmast võetud marjad sega tärklisega). Sega hapukoor suhkrute ja munadega ning kalla mustikatele. Küpseta kooki 200 C ahjus 25-30 minutit. Jahuta kook, eemalda vorm ja hoia enne serveerimist vähemalt 2-3 tundi külmkapis.
0 comments:
Postita kommentaar