Napoleoni küpsisetort
See on minu meelest üks parimaid küpsisetorte üldse ja nagu nimigi ütleb, meenutab maitselt Napoleoni torti. Lisaks kreemile soovitan tordi vahele panna ka mingit hapukat moosi, nt. sõstra-, jõhvika- või pohlamoosi.
3-4 pk Selga küpsiseid (kondenspiima)
2 dl hapukat moosi
Keedukreem:
800 ml piima
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
0,75 dl nisujahu
1 sl võid
Kreemi valmistamiseks kuumuta potis piim ja suhkur keemiseni. Samal ajal vispelda omavahel munad ja jahu. Tõsta peaaegu keema hakkav piim korraks pliidilt ning sega hoolikalt juurde muna-jahu segu. Pane pott uuesti pliidile ja kuumuta vaiksel tulel kuni kreem pakseneb. Lisa juurde või ning vaniljesuhkur ja aseta kreem jahtuma.
Lao alusele 3x4 või 4x4 rida küpsiseid. Esimese kihi vahele läheb keedukreem, teisena tuleb moosikiht, siis jälle kaks kihti keedukreemi. Neljanda kihi kreemi peale ning tordi külgedele pane purustatud küpsised. Aseta tort vähemalt 5 tunniks kuni üleöö külmkappi.
3-4 pk Selga küpsiseid (kondenspiima)
2 dl hapukat moosi
Keedukreem:
800 ml piima
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
0,75 dl nisujahu
1 sl võid
Kreemi valmistamiseks kuumuta potis piim ja suhkur keemiseni. Samal ajal vispelda omavahel munad ja jahu. Tõsta peaaegu keema hakkav piim korraks pliidilt ning sega hoolikalt juurde muna-jahu segu. Pane pott uuesti pliidile ja kuumuta vaiksel tulel kuni kreem pakseneb. Lisa juurde või ning vaniljesuhkur ja aseta kreem jahtuma.
Lao alusele 3x4 või 4x4 rida küpsiseid. Esimese kihi vahele läheb keedukreem, teisena tuleb moosikiht, siis jälle kaks kihti keedukreemi. Neljanda kihi kreemi peale ning tordi külgedele pane purustatud küpsised. Aseta tort vähemalt 5 tunniks kuni üleöö külmkappi.
0 comments:
Postita kommentaar