reede, 12. märts 2010

Kummikommid

Selle kuu Oma Maitse ajakirjas hakkas muude isuäratavate retseptide hulgas silma kummikommide valmistamise õpetus ja et neid on tõesti imelihtne valmistada, panen selle retsepti ka oma blogisse kirja. Valmistasin kommid Tupperware silikoonvormis ja sealt oli neid pärast väga lihtne kätte saada. Kindlasti sobivad ka assortiikommide tühjad karbid.

2 dl vett
0,5 dl (30 g) želatiini
1 pk (80 g) tarretisepulbrit
(suhkrut pole lisaks vaja, sest tarretisepulbris on see sees)

Kuumuta potis vesi, lisa želatiinipulber ja lahusta vispliga segades. Puista juurde tarretisepulber ja sega vispliga kuni kõik on ühtlaseks sulanud. Kalla segu kannu sisse, siis on vorme lihtsam täita. Kui kasutad silikoonvorme, aseta need enne nt. taldriku peale, nii vormi pärast parem külmkappi tõsta. Kalla igasse vormi želatiinilahus ning aseta siis külmkappi tarduma. Umbes poole tunni pärast on kommid valmis. Vormist välja võttes võid kommid alt õrnalt maisitärkisega puuderdada, siis ei kleepu need taldriku külge.

2 comments:

Talvetydruk

oi kui tore =) olen suur kummikommi fänn, niiet nüüd läheb kohe tegemiseks!

miina

proovin kindlasti järgi

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP