Suitsukana-seene plaadipirukas
Lisan ühe väga maitsva ja lihtsalt valmistatava piruka retsepti. Suitsukana ja seened täiendavad teineteise maitset ning kohupiim teeb selle piruka mõnusalt mahlaseks.
Taigen:
150 g võid
4,5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g 10% hapukoort
Kate:
200 g suitsutatud broileri kintsuliha (võib ka suitsukanakoib olla)
100 g soolaseeni
1 sibul
200 g kohupiimapastat
3 muna
50 ml 10% hapukoort
150 g riivjuustu
SM Persillade maitseainet (või peterselli ja soola)
jahvatatud musta pipart
soovi korral mõned kirsstomatid
Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa võitükid ja haki segamini. Sega juurde hapukoor, vormi tainas palliks ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Haki suitsukana liha ribadeks. Vajadusel leota soolaseeni ja seejärel haki need väiksemateks tükkideks ja lisa kanale. Haki sibul ja prae pannil läbi, jahuta ning lisa kanasegule. Nüüd lisa kohupiimapasta ja hapukoor ning ükshaaval ka munad. Viimasena sega hulka riivjuust.
Rulli taigen küpsetusplaadi suuruseks ja keera servad üles, nii et tekiks äär. Tõsta täidis taignale ja küpseta pirukat 200 kraadi juures u. 20-30 minutit.
0 comments:
Postita kommentaar