esmaspäev, 6. detsember 2010

Rummipallid

Klassikalisi kohvikutest tuttavaid rummikooke, mida mõnel pool tuntakse ka kartulikookide nime all, saab väga lihtsalt ka kodus valmistada. Ja et ka jõulud pole enam kaugel, võib rummipallid maitsestada hoopis piparkoogimaitseainega. Kes soovib magusamaid maiustusi, siis võiks segule lisada veel 2 sl tuhksuhkrut.

biskviittordipõhi (kaaluga 450 g)
2-3 sl kakaopulbrit
50 g sulatatud võid
2-3 sl hapukoort
2 sl tumedat rummi, brändit või
paar tilka rummiessentsi
Kaunistamiseks:
küpsisepuru
sulatatud valged šokolaadi
Fazer Tutti-Frutti crushi vm. nonparelle

Võta suurem kauss ja pudista käte abil biskviit võimalikult väikeseks. Lisa juurde kakopulber, rumm, sulavõi ja nii palju hapukoort, et tekiks vormitav mass. Vormi trühvlist veidi suuremad pallid ja veereta neid küpsisepurus.
Kui kõik rummipallid on valmis, siis kaunista need sulatatud šokolaadi ja nonparellidega. Hoia serveerimiseni külmkapis.

5 comments:

Merike

Mis see biskviit kaaluliselt on?
kusagil pole täpsustatud ,ika on kirjas et 1 biskviit :)

Katrin

Vabandust jah, unustasin lisada, et biskviit kaalus 450g :)

Merike

:=) nüüd saan lõpuks ka neid teha

Tõdva küla seltsing
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne

Tegime eile koos 3 aastase lapsega ja olin meeldivalt üllatunud! Nii lihtne teha ja maitsevad väga head. Tänan väga mõnusa retsepti eest :)
Pille

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP