teisipäev, 17. august 2010

Risoto õunasiidri ja roheliste hernestega

Kuum suvi on nüüd hetkeks tagasi tõmbunud ja kuigi mul pole päikese ega palavuse vastu midagi, saab nüüd jälle agaramalt köögis kokkama hakata.
Risotoga on minu meelest küll nii, et kui oled seda juba korra proovida saanud, siis tahad ikka ja jälle veel. Viimasest risotovalmistamisest ongi juba paar kuud möödas ja kui külmkapis leidub tükike parmesani ja  siidrit või valget veini, siis mõelge kindlasti selle retsepti peale.

6-le

1 sl õli
1 sl võid
1 väiksem sibul või porrulauk
4 dl risotoriisi
2 sl Inglise sinepit
125 ml kuiva õunasiidrit (nt. Puls)
1-1,2 l kanapuljongit
1,5 dl riivitud parmesani
peotäis külmutatud rohelisi herneid
kollaseid kirsstomateid
basiilikulehti

Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja või ning kuumuta hakitud sibul või porru pehmeks. Lisa risotoriis, sega paar minutit ning kalla juurde sinep ja siider. Sega ühtlaseks. Nüüd hakka lisama kulbitäishaaval puljongit, sega kogu aeg, et riisiteradest eralduks tärklis ja risoto muutuks kreemjaks. Segamisele ja puljongi lisamisele kulub umbes 20-30 minutit :)). Kui riis on pehme, siis lisa herned ning mõne hetke pärast parmesan. Sega ja tõsta taldrikutele, kaunista poolitatud kirsstomatite ja basiilikulehtedega.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP