Aleksandrikook
1 dl suhkrut
4,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1 muna
Täidis:
2 dl mustsõstra-vaarika toormoosi vms.
Glasuur:
200-250 g tuhksuhkrut
3-5 sl vett või mahla
värvilisi nonparelle
Sega omavahel suhkur, jahu ja küpsetuspulber, lisa toasoe või ja muna ning sega kiirelt taignaks.
Rulli tainas küpsetuspaberil õhukeseks, umbes ahjuplaadi suuruseks ja küpseta 175 C juures 15 minutit.
Tõmba koos aluspaberiga tööpinnale, lõika koogiääred ilusasti sirgeks ning poolita siis. Määri poolele koogipõhjale moos ning tõsta teine koogipõhi peale. Sega tuhksukru hulka niipalju vedelikku, et glasuur jääks läikiv ja laiali määritav. Võib teha ka nii, et poolele kogusele tuhksuhkrule lisad u. 2 sl punasesõstra mahla ja ülejäänud tuhksuhkrule vett ning kollast toiduvärvi. Nirista glasuurid triipudena koogile ja tõmba vastupidises suunas suupistetikuga läbi glasuuri triibud. Puista peale nonparellid ning lõika kook tükkideks.
Aseta külmkappi, parim on järgmisel ja ülejärgmisel päeval.
0 comments:
Postita kommentaar