teisipäev, 28. juuli 2009

Tšillitäpiline püreesupp


Püreesupid on meie pere lemmikud, eriti see kartuli-porgandi püreesupp. Seekord lisasin serveerimisel Vitasia tšilli-küüslaugukastet, mille ostsin Saksamaalt ja see sobis supiga imehästi. Kasutada võib muidugi ka mingit muud tšillikastet või serveerida hoopis koos saiakrutoonidega. Vee kogust ma siia retsepti ei lisanud, sest seda tuleks panna oma äranägemise ja poti suuruse järgi, algul pigem vähem, sest pärast saab alati juurde lisada.


u. 300 g kartuleid
3-5 värsket porgandit
200 g Merevaigu sulatatud juustu murulauguga
1 puljongikuubik
vett
Vitasia tšilli-küüslaugukastet

Koori kartulid ja puhasta porgandid, lõika väiksemateks tükkideks. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa puljongikuubik ja kartuli-porgandi tükid. Keeda kuni kartulid ja porgandid on täitsa pehmed ning püreesta siis sauseguriga ühtlaseks püreesupiks, vajadusel lisa veel kuuma vett ja puljongimaitseainet, lõpuks pane juurde Merevaigu juust ja püreesta veelkord. Serveerimisel lisa supile tšillikastmetäpid.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP