teisipäev, 12. juuli 2011

Purukattega rabarberi-ricotta plaadikook

Vana hea kohupiima-purukook pisut uuemas võtmes. Peale rabarberi võib seda kooki valmistada ka õunte või vaarikatega. Ahjusooja koogitüki muudab veelgi maitsvamaks külm vanillikaste, aga kook maitseb hästi ka järgmisel hommikul külmakapist võetuna ja kuuma kohviga.

20-25 tk

Purutaigen:
250 g võid
6 dl nisujahu
2 dl suhkrut
Täidis:
2 muna
1 dl suhkrut
250 g ricotat
1 dl hapukoort
u. 5 rabarberivart

Sega suures kausis suhkur ja jahu, lisa väikesteks tükkideks lõigatud külm või ja mudi sõrmedega puruseguks. NB! Segu ei tohi muutuda ühtlaseks taignaks. Koori ja viiluta rabarber.
Vahusta munad suhkruga, lisa ricotta ja hapukoor. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja puista 2/3 purutaignast ahjuplaadile. Tõsta lusikaga peale täidis, puista peale rabarberitükid ja ülejäänud purusegu.
Küpseta 200 C ahjus u. 30-40 minutit, kuni kook on ilusasti küpsenud ja pealt kergelt helepruun.

3 comments:

Anonüümne

Tundub hea olevat. Aga mida teha siis kui tainas muutubki ühtlaseks tainaks, kas lisada jahu juurde veel?

Anne Villemsar

Nii vahva, et sattusin siia toidublogisse. Panin hulk retsepte oma lemmikutesse ja läheb kohe katsetamiseks. Jään uusi postitusi ootama. Päikest!

Anonüümne

Ηey There. I found your blog using bing.
Thiѕ is аn extremelу ωеll wгіttеn artiсlе.
I ωill be ѕuге to booκmark it and comе back
to reаd morе οf уour useful information.

Τhanκs foг the ρost. I ωіll
certaіnly сome back.

my pagе - small long term loans

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP