teisipäev, 3. mai 2011

Maasika-mascarpone korvikesed

Imeliselt hõrgud mandlikorvikeses magusad ampsud, mis panevad iga magusasõbra suu vett jooksma ja on väärt järgiproovimist.

12 tk

Tainas:
125 g võid
2 dl tuhksuhkrut
2 munakollast
1 dl mandlijahu
2,5 dl nisujahu
Korvikeste määrimiseks:
100 g šokolaadi
Täidis:
250 g maasikaid
250 g mascarponet (või maitsestamata toorjuustu)
1-2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
1 sl laimimahla
riivitud laimi-või sidrunikoort

Taina valmistamiseks vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa munakollased ja jahud ning paki valmis taigen toidukilesse ja aseta vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Rulli tainas u.0,3 mm paksuseks ja lõika klaasi või vormiga muffinipanni aukudest veidi suuremad ringid. Vajuta taignakettad muffinipanni süvenditesse ja aseta keskele fooliumitükid ning midagi raskuseks (herned, oad, riis vms). Niimoodi toimides ei vaju korvikeste ääred küpsemise ajal alla. Küpseta 200 kraadises ahjus 8 minutit, eemalda fooliumid koos raskusega ja küpseta korvikesi veel 5 minutit või kuni need on ilusasti helepruunid. Lase korvikestel 10 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis vorm tagurpidi lauale, et korvikesed välja tuleksid.
Sulata šokolaad veevannil ja määri pintsliga korvikeste sisse.
Jäta mõned maasikad kaunistamiseks, ülejäänud lõika väikesteks kuubikuteks. Vahusta vahukoor. Lisa mascarponele suhkur, laimimahl ja-koor, maasikatükid ning lisa vahukoor (vastavalt oma eelistusele kas 1 või 2 dl). Tõsta täidis tordi pritskotti ja pritsi igasse korvikesse täidist. Kaunista maasikate ja riivitud sidruni-või laimikoorega.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP