Maapähklivõi-kaeraküpsised
Pähklisõprade lemmikküpsised - meeldivalt muredad ja tohutult maitsvad. Igaks juhuks tasub küpsisekauss käeulatusest kaugemale panna, muidu võib neid märkamatult liiga palju süüa :)
Kui kaerajahu majapidamises ei leidu, siis saab seda ise kaerahelvestest jahvatada või panna selle koguse võrra nisujahu rohkem.
2 plaaditäit
1,5 dl maapähklivõid
100 g võid
1 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
1 muna
1 tl vanillsuhkrut
1 dl kaerajahu
1,25 dl nisujahu
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
Sega omavahel toasoe maapähklivõi ning fariin-ja tavaline suhkur. Lisa muna, vanillsuhkur ning omavahel segatud jahud ja kergitusained. Vormi taignast umbes kreekapähkli suurused pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 C ahjus 8-12 minutit, kuni need on ilusat kuldpruuni värvi. Lase küpsistel jahtuda ja alles siis eemalda need küpsetuspaberilt.
Kui kaerajahu majapidamises ei leidu, siis saab seda ise kaerahelvestest jahvatada või panna selle koguse võrra nisujahu rohkem.
2 plaaditäit
1,5 dl maapähklivõid
100 g võid
1 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
1 muna
1 tl vanillsuhkrut
1 dl kaerajahu
1,25 dl nisujahu
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
Sega omavahel toasoe maapähklivõi ning fariin-ja tavaline suhkur. Lisa muna, vanillsuhkur ning omavahel segatud jahud ja kergitusained. Vormi taignast umbes kreekapähkli suurused pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 C ahjus 8-12 minutit, kuni need on ilusat kuldpruuni värvi. Lase küpsistel jahtuda ja alles siis eemalda need küpsetuspaberilt.
0 comments:
Postita kommentaar