Värsked kartulid ürdikastmega
Juulikuus valmivad esimesed värsked kodumaised kartulid. Soovitan serveerida selle retsepti järgi valmistatud kartuleid näiteks suvisel grillpeol. Maitsvad on nad nii kuumalt kui jahtunult. Siinkohal tervitan ka oma sõpru Rikot ja Aimit, kelle sünnipäeval ma neid suurepäraseid kartuleid esmakordselt proovisin :)
Täpsed kogused arvestage vastavalt seltskonna suurusele:
väiksemaid värskeid kartuleid
3-4 värsket küüslauguküünt
mõni tillioks
paar petersellioksa
rohelist sibulat või murulauku
toiduõli
soola
Keeda kartulid soolases vees pehmeks ja kurna. Ürdisegu valmistamiseks vala kaussi toiduõli, lisa purustatud küüslauguküüned, hakitud till ja petersell ning roheline sibul või murulauk, maitsesta segu soolaga. Vala ürdiõli kartulitele ja sega õrnalt läbi, et kartulid katki ei läheks. Serveeri kohe või jahtunult, maitseomadusi see ei muuda.
0 comments:
Postita kommentaar