kolmapäev, 1. juuli 2009

Moussaka kanahakklihaga


Otsustasin, et üritan ka moussakat teha ja leidsin Nami-Nami retseptikogust enam-vähem sellise retsepti, mille järgi proovida : http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1369. Siiski tegin mõningad omapoolsed muudatused ja retsept siis selline:

2 väiksemat baklažaani
3 kartulit
1 punane sibul
300 g kanahakkliha
6 tomatit
1 küüslauguküüs
1 dl vett
hakitud peterselli
SM Persillade maitseainet
musta pipart
soola
Bešamellkaste:
30 g võid
2 sl jahu
4 dl piima
1 dl riivjuustu
soola
pipart
riivitud muskaatpähklit

Viiluta baklažaan ja aseta köögipaberile, raputa viilude mõlemale küljele soola ja jäta need ootele.
Haki sibul ja prae õlis, lisa purustatud küüslauk ja hakkliha. Haki tomatid ja lisa hakklihasegule, seejärel puista juurde maitseained ja 1 dl vett. Hauta ilma kaaneta u. 10 minutit. Viiluta kartulid ja pruunista need pannil kuldseks, maitsesta soolaga.
Bešamellkastme valmistamiseks sulata potis või ja kuumuta selles jahu, lisa piim ja keeda kastmeks, viimasena puista juurde riivjuust ja maitseained.
Kuivata baklažaanid köögipaberiga ja lao pool nendest ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga. Kata poole koguse hakklihakastmega ja kartuliviiludega. Seejärel lao teine osa baklažaaniviile ja kata hakkihaseguga. Kalla kogu vorm üle bešamellkastmega. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Eemalda foolium, puista peale natuke riivjuustu ning küpseta veel ahjus kuni moussaka on ilus kuldpruun.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP