esmaspäev, 14. september 2009

Käharpea kook


Käharpea kook on vist päris paljude lemmik ja ka minu lapsed paluvad mul tähtpäevade puhul tihti just seda kooki teha. Täidises olen alati kasutanud banaane, sest meile meeldib see variant kõige rohkem.

2 muna
1,5 kl jahu
1 kl 20% hapukoort
1 kl suhkrut
1 tl soodat
1 spl kakaod
Immutamiseks:
0,5 dl kanget kohvi
Täidis:
500 g 10% hapukoort
2 banaani
2 spl suhkrut
Glasuur:
100 g võid
4 spl suhkrut
3 spl kakaod
2 spl hapukoort

Vahusta munad suhkruga ja lisa hapukoor. Sega jahu soodaga ja lisa hapukoore-munavahule. Kalla 2/3 tainast 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200 kraadises ahjus u. 20 minutit, ehk kuni on valmis. Võta vormist ja jäta jahtuma. Ülejäänud 1/3 taigna hulka sega kakao ja pane siis samuti ahju küpsema.
Aseta jahtunud tume koogipõhi serveerimisalusele ja immuta kohviga. Hele koogipõhi lõika väikesteks ruutudeks. Purusta kahvliga banaanid, sega hapukoorega ja maitsesta suhkruga. Lisa hapukooresegusse koogiruudud ja sega ettevaatlikult. Tõsta lusikaga tumedale koogipõhjale.
Glasuuri jaoks sulata või, lisa suhkur, kakao ja hapukoor. Sega ühtlaseks ja tõsta  pliidilt jahtuma ning vala siis koogile. Hoia üleöö külmas ja serveeri.

1 comments:

Anonüümne

Teen juba aasta aega kräsupead just selle retsepti järgi, iga kord jätkub vaid kiidusõnu! Banaan teeb koogi veel eriti heaks :)

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP