neljapäev, 10. september 2009

Kukeseentega täidetud suvikõrvits


Vahelduseks igasugustele kartuli-, pasta- ja riisiroogadele on praegu õige aeg proovida erinevaid köögiviljaretsepte, või siis lihtsalt olla loominguline ja ise midagi uut ja põnevat välja mõelda. Just nii sündis ka see retsept:

1 keskmine suvikõrvits
100 g kukeseeni
3 viilu peekonit
1 dl rõõska koort
natuke porrulauku
1 dl riivjuustu
soola
pipart
värsket tilli

Vajadusel koori suvikõrvits ja lõika siis pikkupidi pooleks. Õõnesta niipalju, et sinna saaks täidise panna. Aseta suvikõrvitsapoolikud ahjuvormi ja vala vormi põhja pisut vett.
Täidise jaoks tükelda kukeseened, peekon, porrulauk ja pool suvikõrvitsa sisust. Kuumuta pannil veidi õli ja prae porrulaugutükid, lisa veidi aja pärast peekon ja prae mõni minut. Prae kuival panni kukeseened kuni vedeliku eraldumiseni, siis lisa juurde porrulaugu-peekoni segu ja suvikõrvitsatükid. Kuumuta veidi, lisa siis rõõsk koor ja maitsesta segu soola, pipra ja tilliga. Tõsta täidis suvikõrvitsapoolikutele, puista üle riivjuustuga ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 30-40 minutit, ehk kuni suvikõrvits on pehme.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP