neljapäev, 10. september 2009

Sametine küpsisetort mustikatega


See tort sai alguse sellest, et eile Viljandi turul käies jäi mu pilk hiiglaslikel marjadel pidama. Lähemalt uurides selgus, et tegemist on suurte kultuurmustikatega ja veel eriti headega! No ja loomulikult oli mul turult lahkudes lisaks kukeseentele, suvikõrvitsale ja maitserohelisele ka pool kilo mustikaid kaasas :). Kuna plaanis oli nagunii mingi tort teha, sest täna on Robini 5. sünnipäev, siis nii see mustikatega küpsisetordi idee pingsalt mõeldes tekkiski.
Kaloreid ma siinkohal kokkuarvutama ei hakkaks .... :), aga maitse on oi-kui-hea!

2 pk (32) tk) Kalevi šokolaadiküpsiseid
1 pk (16 tk) Kalevi vaniljeküpsiseid
Immutamiseks:
3 dl kanget kohvi
Kreem:
500 g 20% hapukoort
2 dl vahukoort
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl Ekströms vaniljekreemipulbrit
0,5 tl vaniljesuhkrut
200 g suuri kultuurmustikaid
2 dl maasika toormoosi
Peale:
0,5 pk Kalevi vaniljeküpsiseid
100 g mustikaid

Kreemi jaoks vala suurde kaussi hapukoor ja kalla juurde fariinsuhkur. Vahusta mikseriga 5 minutit. Nüüd vahusta vahukoor ja lisa see vispliga segades hapukoorekreemile. Puista juurde vaniljekreemipulber, samal ajal hoolega vispliga segades, et ei jääks tükki. Maitsesta vaniljesuhkruga.
Kasta küpsised hetkeks kohvi sisse ja lao esimeseks kihiks 16 šokolaadiküpsist. Kata pealt 1/3 kreemiga ja puista peale rohkelt mustikaid. Teiseks kihiks on kohviga immutatud vaniljeküpsised, kata need kreemiga ja tõsta lusikaga kreemi peale maasikatoormoos. Kolmandaks kihiks immuta jällegi šokolaadiküpsised ja kata need ülejäänud kreemiga. Purusta pool pakki vaniljeküpsiseid peeneks puruks ja puista kreemile. Kata tort toidukilega ja hoia järgmise päevani külmkapis. Enne serveerimist aseta tordile ilusad mustikad ja nüüd võidki maiustama hakata.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP