teisipäev, 15. september 2009

Ralliauto tort



Selle Ralliauto tordi tegin oma pojale Robinile 5. sünnipäeva puhul. Idee sain ühelt väga andekalt blogipidajalt - Kinuskikissa , kuid teostuse mõtlesin siiski ise välja. Tordi tegemine oli väga töömahukas, aga kuna mulle hirmsasti meeldib selliseid veidi keerulisemaid torte teha ja välja mõelda, siis oli see pigem rõõm kui vaev :)
Ja kõige tähtsam on muidugi, et sünnipäevalapsele tort meeldis.


Tordipõhi:
4 muna
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
Lisaks on vaja 6 kandilist küpsist
Täidis:
1 suur purk konservvirsikuid
2 dl vahukoort
150 g toorjuustu
0,5 dl Ekströmsi vaniljekreemipulbrit
Võikreem:
125 g võid
0,5 tl vaniljesuhkrut
4 dl tuhksuhkrut
1 -2 tl vett
Immutamiseks:
1-2 dl konservvirsikute siirupit
Kate:
400 g martsipani
värvilist suhkrupastat
toiduvärve
4 ümmargust küpsist küpsist

Tordipõhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu. küpsetuspulber ja tärklis ning sõelu munavahu hulka. Küpseta 24 cm läbimõõduga koogivormis kuni biskviitpõhi on valmis (u. 20 min.).
Jäta jahtuma.
Täidis: Nõruta virsikud, kuid jäta siirup alles. Püreesta virsikud ja vahusta vahukoor. Sega toorjuust virsikupüreega ja vispelda juurde vaniljekreemipulber. Viimasena lisa vahukoor. Vajadusel maitsesta kreem tuhksuhkruga.
Võikreem: Võta või aegsasti toatemperatuurile pehmenema. Lisa võile suhkrud ning vahusta mikseriga, lisades   veidi vett.
Tordi kokkupanemine:
Lõika biskviitpõhjast trapetsikujuline autokere (küljepikkus oli mul 20 cm ja tagakülg 16 cm). Ülejäänud tükkidest konstrueeri kabiin ja kapott. Tagaosa jaoks on vaja 3x2 neljakandilist küpsist.
Autokere lõikasin pooleks, immutasin ja katsin vahelt paksult virsikutäidisega, samuti ka kabiiniosa ja küpsised. Detailide omavahel sidumiseks kasutasin võikreemi.

Viimaks kata kogu tordipind võikreemiga ja silu korralikult ebatasasused:

Tilguta martsipanile rohelist toiduvärvi, vormi ühtlaseks ja rulli tuhksuhkruga ülepuistatud rullimisalusel paari millimeetri paksuseks ja nii suureks, et saaksid sellega tordi katta:

Kata tort toidukilega ja hoia järgmise päevani külmas.   Seejärel kaunista  tort suhkrupasta ja toiduvärvidega ning kinnita rattad võikreemi abil.

4 comments:

kardemon

väga uhke tort! sünnipäevalaps kindlasti rõõmustas!
tekkis aga küsimus, et millest rattad tehtud on? ka sukrupasta?

Katrin

Tere Kardemon! Mul on hea meel, et külastasid minu blogi :)
Tordi rataste jaoks ostsin ümmargusi küpsiseid (Maiasmoka Vaarikatäidisega küpsised) ja punase suhkrupastaga pritsisin peale rattamustri.

Anonüümne

Taname huvitava blogi

yllekas

väga ilus tort kahju et mina nii.... ei oska nii hästi kokata :D

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP