teisipäev, 5. oktoober 2010

Pidusai apelsini-ricotta-mandli täidisega

Kui juba pärmitaignapirukate mõte pähe tuleb, siis võiks tainast ikka nii palju teha, et jätkuks nii soolaste kui magusate hõrgutiste valmistamiseks. Mandli-ricottatäidisega saiakesed viivad keele alla ja ümmarguses koogivormis üksteise kõrvale asetatuna küpsevad need  ahjus  pilkupüüdvaks pidusaiaks.

0,5 portsjonit pärmitainast
Täidis:
250 g ricottat või kohupiima
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 dl mandlijahu
1 väiksem muna
1 sl apelsinimahla
riivitud apelsinikoort
Määrimiseks:
muna

Pärmitaigna valmistamise nippe leiab selle retsepti juurest.
Täidise valmistamiseks mikserda omavahel ricotta, suhkrud ja muna, lisa mandlijahu, apelsinimahl ja riivitud apelsinikoor. Rulli tainas suureks ristkülikuks ning kata täidisega. Keera pikemast servast alustades rulli ning lõika 2 cm pikkusteks viiludeks.
Kata 26 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning lao taignaviilud üksteise kõrvale (alusta äärest ja liigu edasi keskele). Aseta koogivormile puhas rätik ja lase 15 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.
Ahjust väljavõetud vorm kata rätikuga ja lase küpsetisel leigeks jahtuda. Eemalda siis vorm ja libista koos küpsetuspaberiga serveerimisalusele.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP