laupäev, 18. september 2010

Õuna-mandlikook

Selle kuu Oma Maitse ajakirjas hakkas mulle kohe silma Angeelika Kangi Pirni-mandlikoogi retsept. Siin retseptis asendasin pirnid õuntega ja muutsin veidi ka koostisainete koguseid. Kook maitseb eriti hästi soojalt ja koos vaniljeksastmega. Vaniljekastme saab kiiresti valmistada Ekströms vaniljekastmepulbrist ja piimast.

12-tükki

Põhi:
120 g võid
1 dl tuhksuhkrut
1 muna
3,5 dl jahu
0,5 tl soola
0,5 tl riivitud sidrunikoort
Täidis:
75 g pehmet võid
1 dl tuhksuhkrut
2 muna
75 g mandlijahu
3 sl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
4 õuna
Serveerimiseks:
vaniljekastet


Vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa muna, sidrunikoor, jahu ja sool ning sega ühtlaseks taignaks. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Määri tainas lusika abil koogivormi põhja ja äärtesse.
Täidise jaoks vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa munad, mandlijahu, nisujahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega ühtlaseks ja tõsta taignale. Koori ja viiluta õunad ning lao täidise peale. Küpseta 175 kraadises ahjus 35-40 minutit.
Serveeri leigelt koos vaniljekastmega.

1 comments:

Anonüümne

tere!

Ega Teil ei ole võimalik kirjutada mulle see originaalretsept pirniga?
Kahjuks ei leia seda kuskilt:(

tervitades
Kadi

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP