kolmapäev, 27. oktoober 2010

Brita tort kodujuustukreemi ja vaarikatega

Selles blogis on mul varasemast juba paar Brita tordi retsepti olemas, sest nagu heade asjadega ikka, on ka sellel tordil väga palju erinevaid variante leiutatud. Ja hea on see tort tõesti - mahe kodujuustu-vahukoorekreem, hapukad vaarikad ja magus krõbeda besee-mandlikattega koogipõhi teevad sellest tordist paljude lemmiku.

16 tk  (u. 1,4 kg)

Põhi:
150 g võid
1,5 dl suhkrut
3 munakollast
1 dl piima
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Beseekiht:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
50 g mandlilaaste
Täidis:
2 dl vahukoort
300-400 g kodujuustu
1 dl suhkrut
1 tl tuhksuhkrut
3 dl külmutatud vaarikaid
Kaunistamiseks:
Suhkrust südameid

Tordipõhjade valmistamiseks vahusta pehme või suhkruga, lisa ükshaaval juurde munakollased. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa piimaga vaheldumisi või-munavahu hulka. Kata 24-26 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri lusika abil pool taignast koogivormi põhjale. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Võta vorm ahjust välja ja libista koogipõhi koos küpsetuspaberiga jahtuma. Kata vorm uuesti küpsetuspaberiga ja määri lusikaga ülejäänud taigen koogivormi. Vahusta munavalged  tugevaks vahuks, lisa vähehaaval juurde suhkrud, jätkates samal ajal vahustamist. Määri munavalgekiht taignale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. Jahuta koogipõhjad.
Täidise jaoks vahusta vahukoor. Aja kodujuust läbi sõela, lisa suhkrud. Aseta ilma beseeta koogipõhi serveerimisalusele, kata kodujuustutäidisega ja aseta peale külmutatud vaarikad. Tõsta peale beseekihiga koogipõhi ja kaunista suhkrust südametega. Hoia torti serveerimiseni külmkapis.

4 comments:

Unknown

Tort oli ikka väga väga hea...suured tänud!

Katrin

Nii tore kuulda, et tort maitses :)

Mari-Liis blogi Saksamaal

Tere Katrin!

Ma olen juba pikemat aega otsinud vastust ühele küsimusele...nimelt miks on osades Brita koogi taignates kasutatud piima ja osades mitte. Kuna sinul on siin blogis mõlemad retseptid, siis ehk oskad vastata, et miks see nii on ja kuidas ahjust väljavõttes taigna tekstuur piimaga-piimata versioonis erineb?

Ette tänades
Mari-Liis :)

Unknown

Ka mina olen katsetanud mõlemal viisil. Tundub, et ilma piimata jääb küpsetis kergem ja õhulisem.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP