teisipäev, 11. august 2009

Sebrakook


Sebrakoogi retsept pärineb minu ema retseptivihikust ja see oli meie lapsepõlve üks lemmikkook. Ja tundub, et see maitseb hästi ka minu lastele. Minu arvates teeb selle koogi eriliseks veel asjaolu, et valmistamiseks vajalikud ained on kodus alati olemas.


250 g hapukoort (soovitan 20%-st)
2 muna
1 kl suhkrut
4 kuhjaga spl jahu
0,5 tl söögisoodat
1 spl võid
2 tl kakaod
Glasuur:
1 spl võid
2 spl suhkrut
2 spl hapukoort

Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor ja sulatatud või. Sega jahu soodaga ja lisa taignale. Jaga taigen kaheks ning lisa ühele taignale 2 tl kakaod. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning määri vormi ääred võiga. Hakka supilusikaga vaheldumisi pruuni ja valget tainast koogivormi keskele tõstma ja lase servade suunas laiali valguda. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Glasuuri jaoks sega toasoe või suhkruga ning lisa hapukoor. Võta kook ahjust välja ja kata kohe glasuuriga. Nüüd tuleb varuda pisut kannatust ja kui kook veidi jahtunud on, võib sööma hakata.

1 comments:

Anonüümne

Oi kui lihtne ja hea kook. Aitäh :)
Siret

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP