laupäev, 29. august 2009

Kanahakkliha-riisi vormiroog


Jällegi üks mõnus argipäevaroog. Eriliselt hea maitse kogu söögile annab siin karri ja kindlasti tuleks kasutada just kanahakkliha, mitte sea-või segahakkilha.

4-le

300 g kanahakkliha
1 sibul
2 dl riisi
4,5 dl vett
1 puljongikuubik
1 tl karrit
võid
Kaste:
2 dl hapukoort
0,5 tl sidrunipipart
1-2 küüslauguküünt
soola

Haki sibul, sulata paksupõhjalises potis või ja kuumuta selles sibulat, lisa karripulber ja riis. Sega ja lisa siis kuum vesi ning puljongikuubik. Tõsta pott tulelt ja kalla ahjuvormi. Kuumuta pannil veidi õli, tõsta kanahakkliha aluselt pannile ja pruunista ühe terve tükina, seejärel keera teine pool ja pruunista kiirelt ka see. Siis tükelda pannilabidaga kanahakkiha väiksemateks tükkideks ja tõsta ahjuvormi riisi peale. Niimoodi tegutsedes jääb kanahakkliha mõnusalt mahlane ja ei kuiva ahjus maitsetuks. Kastmeks sega hapukoor sidrunipipra, purustatud küüslauguküüntega ja maitsesta soolaga. Tõsta kaste lusikaga ühtlaselt hakkliha peale ja küpseta 175 kraadises ahjus u. 30 minutit, ehk kuni riis on pehme.

2 comments:

Mari

Olen seda rooga varemgi teinud. Pere mul väga karri sõbrad pole, aga seda rooga sõid küll. Retsepti sain küll kuskilt mujalt.
Jõudu blogipidajale!

Anonüümne

Ülimalt maitsev. Juba mitu korda valmistanud ja teistelegi soovitanud 😊

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP