Tumeda šokolaadi-espressotort
10-12-le
Põhi:
180 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid
Täidis:
300 g kakaokohupiimapastat
4 dl vahukoort
1 dl 20% hapukoort
1 dl suhkrut
0,5 tl vanillsuhkrut
50 g tumedat šokolaadi
1 dl espressot
4 tl želatiinipulbrit ja 4 sl vett
Kaunistamiseks:
vahukoort
tumedat šokolaadi
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega kohupiimapasta hulka riivitud šokolaad, vanillsuhkur ja kohv. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata siis kuumaveevannil. Nirista želatiin kohupiimakreemi hulka ja viimasena sega õrnalt juurde vahukoor. Vala täidis küpsisepõhjale ja hoia 3 tundi kuni üleöö külmas. Kaunista vahukoore ja šokolaadiga.