esmaspäev, 20. detsember 2010

Saksa jõulusai - Kohupiimastolle

Rikkaliku rosina ja pähklilisandiga ülimaitsev jõulusai, mille võib valmis teha juba mitu päeva või isegi nädala enne jõule. Sel juhul tuleks valmis küpsetis fooliumisse pakkida ja hoida kuni pidupäevani jahedas - kas sahvris või külmkapis.


500 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
150 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
mõni tera soola
0,5 tl jahvatatud nelki
0,5 tl kardemoni
1 tl ingveripulbrit
0,5 tl jahvatatud muskaati
1 tk kaneeli
2 muna
200 g võid
250 g lahjat kohupiima
mõni tilk mõrumandliessentsi
100 g apelsinisukaadi
250 g erinevaid pähkleid
250-300 g g erinevaid rosinaid või rosinate ja kuivatatud puuviljade segu
1-1,5 dl brändit või tumedat rummi
Peale:
75 g sulavõid
tuhksuhkrut

Vala brändi rosinatele ja lase vähemalt 4 tundi kuni üleöö maitsestuda.
Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa suhkrud ja maitseained. Lisa toasoojad munad, kohupiim, pehme või ja mandliessents ning sõtku ühtlaseks taignaks. Viimasena lisa juurde pähklid, apelsinisukaad ja rosinad (ilma brändita). Vormi taignast üks suur või 2 väiksemat saiapätsi. Küpseta 150 kraadi juures 45-60 minutit.
Pärast ahjust välja võtmist määri saiadele sulavõid ja puista üle tuhksuhkruga.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP