neljapäev, 23. detsember 2010

Moka-toorjuustukreemiga pidulik rullbiskviit

Vähem kui tunni ajaga valmiv imehea täidisega rullbiskviit, mis on kohe serveerimiseks valmis.


Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,75 dl kartulitärklist
2 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
koorelikööri või brändit
Täidis ja kate:
150 g maitsestamata toorjuustu
2 dl vahukoort
4 sl tuhksuhkrut
0,5 sl lahustuvat kohvi (kasutasin Nescafe Gold)
1 väike Daim šokolaad
1 sl koorelikööri või brändit

Vahusta munad suhkruga, sega kuivained omavahel ja sõelu munavahu hulka. Sega õrnalt taignaks, vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 5 minutit (ehk siis kuni biskviit on küps).
Aseta lauale teine küpsetuspaber ja puista sinna veidi suhkrut. Kummuta biskviit tagurpidi sellele küpsetuspaberile. Niisuta biskviidi küljes olevat küpsetuspaberit veega ja tõmba ettevaatlikult biskviidi küljest ära. Lase biskviidil selle sama niiske paberi all jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor tuhksuhkru ja lahustuva kohviga. Hõõru teises kausis toasoe toorjuust, lisa vahukoor ja tükeldatud Daim šokolaad, maitsesta koorelikööriga. Pintselda biskviit kergelt koorelikööri või brändiga ja määri peale 3/4 täidisest. Keera biskviit rulli (kui soovid pikemat rulli, siis alusta pikemast küljest, kui aga suuremat rulli, siis lühemast küljest).
Tõsta ülejäänud kreem biskviidi peale ja aja lusika abil ilusasti laiali. Kaunista ja aseta kuni serveerimiseni külmkappi.

1 comments:

Merike

Ahvatlev

Head uut aastat1

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP