teisipäev, 21. detsember 2010

Parmesanikana porteri-tomatikastmes

Suurepärane retsept, mille leidsin viimasest Oma Maitse ajakirjast Saku Õllegurmee reklaamtekstist ja mis oma lihtsusega mulle kohe silma hakkas ja proovima kutsus. Tegin retseptis mõned omapoolsed mugandused ja see maitsev ahjuroog jääb kindlasti minu üheks lemmikuks.

8 kana kintsufileed
1 suur sibul
õli
1 sl võid
0,5 tl karripulbrit
1-1,5 dl porterit (kasutasin A´Le Coq´i jõuluporterit)
400 g tomateid omas mahlas
1 tl kuivatatud basiilikut
soola
1 tl suhkrut
jahvatatud musta pipart
Peale:
riivitud Parmesani ja tavalist juustu

Kuumuta panni õli ning pruunista kintsufileed. Maitsesta soolaga ja tõsta ahjuvormi. Sulata pannil või ja lisa viilutatud sibulasektorid, prae paar minutit, lisa karri, kuumuta veidi ning lisa juurde õlu ja tomatikonserv (vajadusel koori ja tükelda enne tomatid). Maitsesta basiiliku, soola, suhkru ja pipraga ning lase 10 minutit vaikselt haududa. Vala kaste kanakintsudele, kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus kuni kana on küps ja pehme (u. 40 minutit). 5 minutit enne valmimist eemalda foolium ja puista kanatükkidele riivjuust.

3 comments:

Kairi

Mul oli ka plaan seda rooga jõuluks valmistada ja kuna nüüd olen kuulnud positiivset hinnangut siis läheb see roog kindlasti meie kodu jõululauale!

Katrin

Tere Kairi,

See roog on tõesti superhea ja maitseb kindlasti kõigile. Soovitan juurde valmistada ka Õlles hautatud jõulukapsaid, mis on samuti imelised :)
Ilusaid jõule Sinu perele!

Kairi

Rahulikke jõule ja teguderohket uut aastat ka Sinu perele!

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP