kolmapäev, 15. september 2010

3D Dinosauruse tort

Eelmisel reedel oli meie peres jällegi üks tähtis pidupäev - Robini sünnipäev. Juba eelnevalt uurisin, et millist torti ta sel aastal sooviks ja mitmete pakutud variantide hulgast valis ta välja dinosauruse. Googel´dasin siis veidi internetiavarustes ja konstrueerisin kokku sellise dinosauruse. Torti kavandades pidin muidugi arvestama sellega, et see pärast ka külmkappi mahuks, kui seda muret poleks, võiks ju igasuguseid erikujulisi ja -suurusi torte teha :) Et tort lisaks välimusele ka hästi maitsev oleks, kasutasin täidisena vaarika-banaanikreemi.

u. 3 kg

2 heledat biskviitpõhja  (24-26 cm vormis)
Immutamiseks:
Apelsinimahla
Täidis:
3 dl vaarika-toormoosi
2 banaani
sidrunimahla
300 g banaani-kohupiimapastat
2 dl vahukoort
2 sl suhkrut
Ekströms vaniljekreemipulbrit
Kate:
2 dl vahukoort
2-3 dl kondiitrivahukoort (poest saab nt. Knorr Vispi´t)
4 sl suhkrut
Sinist geeltoiduvärvi
Rohelist geeltoiduvärvi
Glasuuršokolaade kaunistuste valmistamiseks
Pulber-toiduvärve šokolaadi värvimiseks

Kõigepealt võta piisava suurusega kandik või alus (u. 30x40 cm), kuhu torti ehitama hakata.
Täidise tegemiseks vahusta vahukoor. Purusta banaanid, sega vaarika-toormoosiga, kohupiimapastaga ja lisa juurde niipalju vaniljkreemipulbrit (u. 0,5 dl), et täidis pakseneks. Viimasena lisa vahukoor.
Võta esimene tordipõhi, poolita see keskelt, nii et saad 2 poolkaart, poolita need  pikuti 2-ks, nii et saad 4 poolkaare kujulist tordipõhja. Immuta kihid hästi kergelt, määri vahele õhuke kiht täidist ja tõsta tordipõhjad üksteise peale. Nüüd aseta see (kaar üleval) alusele, sellest saab dinosauruse keha. Teisest tordipõhjast lõika saba, pea, esimesed ja tagumised jalad. poolita need pikuti, immuta ja määri vahele täidist. Liida detailid omavahel täidisekreemiga ja kata tort allesjäänud täidisekreemiga. Aseta paariks tunniks külmkappi.
Katteks ühenda vahukoored, 1/5 sellest vahusta eraldi nõus sinise geeltoiduvärviga ja ülejäänud rohelise geeltoiduvärviga. Šokolaadikaunistuste tegemiseks kasuta tumedat glasuuršokolaadi ja valget oranži pulbervärviga värvitud glasuuršokolaadi. Sulatatud šokolaadid määri küpsetuspaberile ning lõika pool-tahkunult detailideks.
Pritsi tort vahukoorega, aseta peale kaunistused ja hoia serveerimiseni külmkapis.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP