teisipäev, 23. veebruar 2010

Kohupiimapontšikud

Mmm... kohupiimapontšikud on imemaitsvad nostalgilised maiuspalad :) Mu lapsed ei jõudnud kuidagi ära oodata, millal kõik pallikesed valmis saavad ja sööma saab hakata. Kaval olekski korraga lausa topeltkogus teha, siis saab järgmisel päeval ka maiustada.

400 g kohupiimapastat
7 sl suhkrut
3 muna
2,5 dl nisujahu
1 tl soodat
soola
Küpsetamiseks:
u. 1l toiduõli
Peale raputamiseks:
tuhksuhkrut

Klopi munad suhkruga, lisa kohupiimapasta, näpuotsatäis soola ja soodaga segatud jahu. Sega ühtlaseks taignaks. Aja potis õli kuumaks (kui õli sisse asetatud saiatükk hakkab särisedes küpsema, on õli kuumus paras).
Võta ühe teelusikaga taignast väikesed  pallikesed ja lükka teise lusika abil taignapallid õli sisse küpsema. Mina küpsetasin korraga umbes 6-8 pallikest ja kui need valmis said, panin järgmised. Vahepeal keera neid, et pallikesed küpseksid ühtlaselt kuldseks. Õli temperatuur peaks kogu aeg ühtlane olema, sest kui pontšikud liiga kiiresti pruunistuvad, jäävad need seest tooreks ja vajuvad jahtudes lössi. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga paberkäterätiga kaetud alusele nõrguma. Jahtunud kohupiimapontšikutele sõelu peale tuhksuhkrut.

1 comments:

omaette

Oh, lapsena sai neid kunagi tehtud...

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP