neljapäev, 4. veebruar 2010

Tomatine kana-tajine

Lihtne ja kiirelt valmiv variant kuulsast Põhja-Aafrika hautisest, mis oma nime on saanud erilisest keraamilisest nõust - tajine, milles seda valmistatakse. Eriliselt mõnusa maitsenüansi lisab valmis roale sidrunisektorist peale piserdatud mahl.

4-le

300 g kana kintsulkiha, fileed vm.
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
2 tl riivitud ingverit
1 sl mett
näpuotsatäis kurkumat
2 dl tomatipüreed või purustatud tomateid
2-3 dl kanapuljongit
2 porgandit
soola, pipart
2 tl maisitärklist + 2 tl vett
Serveerimiseks:
keedetud riisi
sidrunisektoreid
kuivatatud või värsket peterselli

Kuumuta kaanega haudepannis või spetsiaalses tajine-nõus õli. Lõika kanakintsuliha või filee väiksemateks tükkideks ja pruunista õlis. Tõsta pruunistatud kanaliha pannilt ja prae samas hakitud sibul, purustatud küüslauguküüned ja riivitud ingver, veidi aja pärast lisa ribadeks lõigatud porgandid ja kanatükid. Lisa tomatipüree, mesi, kurkum ning kuum kanapuljong. Hauta kaane all kuni kana on valmis (u. 20-30 minutit). Sega maisitärkis veega, lisa hautisele, kuumuta keemiseni ning tõsta siis tajine tulelt. Puista peale hakitud peterselli ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveerimisel paku juurde sidrunisektoreid, et sööjad saaksid toidule veidi sidrunimahla peale piserdada.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP