neljapäev, 18. veebruar 2010

Tomati-läätsesupp

Selle supi valmistamisel tegin esimese tutvuse läätsetega ja mulle väga maitses. Supis pole küll killukestki liha, kuid on sellest hoolimata uskumatult toitev ja mis peamine - väga tervislik :)

4-le

1 purk purustatud tomateid
8-9 dl kana-või aedviljapuljongit
200 g punaseid läätsi (kiirkeedu)
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
3 sl oliivõli
musta pipart
Serveerimiseks:
näkileiba


Kuumuta potis 1 sl õli ning lisa sinna hakitud sibul ja küüslauk, sega ja veidi aja pärast kalla juurde purustatud tomatid, puljong ja loorberilehed. Lase keema, lisa läätsed ja ülejäänud oliivõli. Keeda nõrgal kuumusel 20 minutit või kuni läätsed on pehmed. Valmis supp maitsesta purustatud musta pipraga. Supi kõrvale serveerisin  näkileiba.

5 comments:

Anonüümne

Ma tegin just ükspäev sama asja, aga panin supi sisse natuke tšillit ka. Eriti mõnus soojendav talvesupp :)

Katrin

Hea mõte tšillit lisada, proovin kindlasti järgmine kord :)

Anonüümne

Mina teen ka umbes nii aga kindlasti lisan ka india vürtse, parim segu on Gharam Masala. seal on väga mitu maitseainet koos ja mõni kord ka vürtsköömne pulbrit. Soovitan julgelt india vürtse katsetada teeb asja veel huvitavamaks. Soovitan ka maitseained lisada peale sibula praadimist, aga vürtse praadida ehk 1 min, ei tohi kauem ja siis lisada tomati jne. Kuid võib lisada ka pool pehmeks keedetud läätsed. sest tomati happesus ei lase neil nii kiiresti enam valmida. Ja ise praen tomati-sibula segu nii kaua, et vesi läheb sealt välja ja hakkab pastaks muutuma ehk 6-8min umbes. Annab veel parema maitse!!

Anonüümne

Saigi supp valmis "värvilistest läätsedest" ja tuli väga hea ;)
Aitäh retsepti eest, nüüd siis meie perel ka nendega tutvus tehtud ja ma arvan, et jääb menüüsse ka edaspidi! Jõudu kokkamisel!

Reelika

Proovisin ka, kuigi lisasin veel koos läätsedega porgandit. Hiljem vel lsaks soolale ja piprale lisasin paprikapulbrit ning väga maitsev tummine supp sai. Aitäh retsepti eest!

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP