neljapäev, 28. jaanuar 2010

Pitsastritsel


Pärmitaignast pitsastritsel maitseb kõige paremini soojalt ja sobib pakkuda nii õhtusöögiks kui külaliste vastuvõtuks. Retsepti leidsin Pereköögi kokaraamatust, kuid täidise osas tegin mõned endapoolsed muudatused. Kasutan enamustes hakkliharoogades kanahakkliha, sest mulle ei maitse eriti segu-, sea- ega loomahakkliha, samuti lisasin sinihallitusjuustu ja magusat tšillikastet, mis sobivad sellesse küpsetisse väga hästi. Antud taignakogusest saab 2 väiksemat või ühe suure stritsli.

Tainas:
1/2 pk kuivpärmi või 25 g värsket pärmi
8 dl jahu
1 tl soola
2 sl suhkrut
2,5 dl sooja vett
1 muna
0,5 dl õli
Täidis:
500 g (kana)hakkliha
4 viilu konservananassi
200 g riivitud juustu (100 g sellest võiks olla sinihallitusjuust)
ketšupit
magusat tšillikastet
pitsamaitseainet
soola
pipart
Peale:
riivitud juustu

Kui valmistad taigna värskest pärmist, siis: hõõru toasoe pärm suhkruga vedelaks. Sega hulka soe vesi, toasoojad muna ja õli, jahu ning sool. Sõtku, kuni saad ühtlase taignapalli (kõike seda saab edukalt köögikombainis teha). Jäta taigen sooja kohta rätikuga kaetult 1 tunniks kerkima.
Kuivpärmi kasutades sega pärm, suhkur ja sool jahu hulka. Vala juurde soe vesi, muna ja õli ning sõtku köögikombainis või käsitsi taignaks ja lase soojas kohas rätiku all tund aega kerkida.
Pruunista pannil hakkliha, maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega. Rulli taigen ahjuplaadi suuruseks. Määri peale ketšupit ja tšillikastet, jaota ühtlaselt peale hakkliha, ananassitükid ja puista üle riivitud juustuga. Keera tainas rulli ja tõsta ahjuplaadile. Lõika noa või kääridega sälgud sisse ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Lase valmis stritslil rätiku all mõni minut jahtuda ja serveeri soojalt.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP