kolmapäev, 20. jaanuar 2010

Guljašš


Guljašši valmistamine on küll aeganõudev, aga sugugi mitte keeruline. Supp on mõnusalt vürtsikas ja mõjub tõelise külmapeletajana.

6-8 portsu

400 g veiseliha
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
1 sl jahu
1 sl paprikapulbrit
0,5 tl musta pipart
0,5 tl tšillipulbrit
1 l vett
2 veiselihapuljongikuubikut
3 kartulit
1 paprika
1 purk purustatud tomateid
1 loorberileht
kuivatatud peterselli
soola
Peale:
hapukoort

Viiluta sibul, haki küüslauguküüned peeneks ja tükelda liha ribadeks. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista seal liha, tõsta kõrvale ja pruunista samas sibul-küüslauk. Tõsta liha tagasi, hauta veidi koos sibula ja küüslauguga. Lisa jahu ja maitseained, sega ning kalla juurde pool puljongikogusest. Lisa ka loorberileht. Hauta kaane all 1 tund või senikaua kuni liha on pehme.
Koori kartulid, lõika kuubikuteks ja lisa supile koos ülejäänud puljongiga. Keeda 10 minutit ja lisa siis paprikaribad ning purustatud tomatid. Keeda veel 10-15 minutit kuni maitsed on ühtlustunud ning supp mõnusalt tummine. Lisa supile kuivatatud petersell ning serveerimisel paku juurde hapukoort.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP