esmaspäev, 28. märts 2011

Piparmündine šokolaadikook

Suur ja mahlane šokolaadikook, mille täidisena on kasutatud After Eight piparmünditäidisega šokolaadi. Koogitaigna koostisosade hulka kuulub ka majonees ja kasutada võib nii jogurti-kui täiesti tavalist ilma lisanditeta majoneesi.

Põhi:
1,5 dl kakaopulbrit
2,5 dl suhkrut
5 dl nisujahu
2 tl soodat
2,5 dl vett
2,5 dl majoneesi
1 tl vanillsuhkrut
Täidis:
150 g After Eight šokolaadi
Glasuur:
6 sl kakopulbrit
2 dl suhkrut
1 dl piima
80 g võid
1 tl vanillsuhkrut
Serveerimiseks:
vanilliplombiiri

Sõelu jahu kaussi, lisa ülejäänud kuivained ja sega läbi. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega taignaks. Jaga tainas 2-ks ja küpseta  24-26 cm koogivormis 2 eraldi koogipõhja. Küpseta 175 C 25 minutit. Lao ühele ahjusoojale koogipõhjale piparmündišokolaadid ja aseta peale teine koogipõhi.
Glasuuriks sega potis kakao, suhkru, piim ja või ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Vähenda kuumust ja keeda 3 minutit. Lase veidi jahtuda ja lisa siis vanillsuhkur. Tõsta glasuur lusikaga koogile. Serveeri koos vanillijäätisega.

2 comments:

Kairi

See on üks ilgelt hea retsept, mis Šokolaadiraamatus kirjas - olen seda korduvalt teinud :P

Katrin

Mina leidsin selle retsepti ühest vanemast Pere ja Kodu retseptilisast ja olen Sinuga täitsa nõus, et on küll hea kook :)

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP