esmaspäev, 28. veebruar 2011

Kirsi-toorjuustutort

Ammu pole saanud siia postitada ühtegi magusat retsepti, parandangi kohe selle vea ja pakun järgi tegemiseks ühe maitsva ja lihtsa toorjuustutordi.

12 tk

Põhi:
150 g šokolaadiküpsiseid
50 g sulatatud võid
I Täidis:
450 g toorjuustu
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
II Täidis:
500 g 20% hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
Kate:
400-500 g külmutatud või kompotikirsse
(1 dl suhkrut)
2 sl kirsilikööri või brändit

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm lahtikäiva tordivormi põhja.
Sega mikseriga omavahel toorjuust, munad, suhkrud ja vala küpsisepõhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, tõsta ahjust välja ning jahuta vormis 30 minutit.
Sega hapukoor suhkrutega, tõsta toorjuustutäidise peale ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Hoia torti vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmas
Kui kasutad sügavkülmutatud kirsse, siis sulata need eelnevalt. Kompotikirsside puhul kurna need, kui jäta alles u. 1 dl vedelikku. Vala kirsid koos vedelikuga kastrulisse, külmutatud kirssidele lisa juurde suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda vaiksel tulel 10 minutit, lisa liköör või brändi, kuumuta veel hetk ning tõsta siis jahtuma.
Tõsta kirsid tordile ja nirista peale kirsside keetmisel tekkinud siirup.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP