kolmapäev, 17. november 2010

Suhkrumassile pildi joonistamine





1. Leia Google Image´st, ajakirjast vm meelepärane pilt, mille soovid suhkrumassile joonistada. Lõika küpsetuspaberist pildist veidi suurem tükk ja kinnita see nurkadest teibiga.
Järgmisena rulli suhkrumass kergelt tärklisega ülepuistatud rullimisalusel õhemaks (u. 3 mm) ja lõika sobiva suurusega ristkülikuks vm kujuliseks, nii et ka pilt sinna ära mahuks. Tõsta suhkrumass tärklisega ülepuistatud küpsetuspaberile ja jäta ootele.



2. Nüüd hakka toidumarkeriga pildi kontuure küpsetuspaberile kopeerima (jälgi, et käega kuskile vastu ei lähe, muidu tõmbad kontuurid laiali!). Kui kõik on valmis, siis eemalda teibid, võta küpsetuspaberi nurkadest kinni ja aseta paber tagurpidi, nii,et toidumarkeriga tehtud kontuurid jääksid  suhkrumassi poole ning käega õrnalt siludes kopeeri kontuurid suhkrumassile. Eemalda paber.



3. Pildi kontuurid on nüüd peegelpildina suhkrumassile kantud ja võib alustada värvimisega. Mina eelistan kasutada vedelik-toiduvärve ja pildi tausta teen tavaliselt pulber-toiduvärvidega. Kui on olemas värvide põhitoonid - must, valge (geelina), punane, sinine, roheline ja kollane, siis neid toone omavahel värvipaletil
segades saab lihtsalt ka nt oranži, roosat, lillat, halli jm värvi. Jälgi, et pintsel poleks väga värvine, muidu leotad suhkrumassile augu sisse ja ka kontuurid võivad laiali minna.



4. Värvi suhkrumassi pilt originaalpildi järgi, väiksed detailid joonista toidumarkeritega, kuldseid, hõbedasi ja säradetaile saad lisada erinevate läikivate pulbervärvidega.
Valmis pildil lase kuivada.

Kõik tooted on saadaval Tordikaunistused.ee-s ja Viljandi inimesed saavad erinevaid lastepäraseid torte minult tellida :)

Siin siis väike galerii juba tehtud töödest:



 





7 comments:

Anonüümne

See on väga hea idee! Ise kasutan seda meetodit juba mõnda aega.

Kairi

Mis pliiatsiga sa siis selle pildi joonistad - mingi toidu omaga ikka ju? Selle tavalise musta toidumarkeriga? Mis kreeme sa tordil kasutad, et see suhkrumassi sulatama ei hakka? Olen proovinud tavalise vahukoorekreemi ja vahukoore-kohupiimakreemiga aga hakkab sulama :(
Väga kenad tordid! Edu sulle!

Katrin

Aitäh, Kairi!
Tavalise musta (või muud) värvi toidumarkeriga teen piirjooned. Tordi vahele ksutan erinevaid täidiseid (kohupiima-vahukoore, toorjuustu-vahukoore, kodujuustu-vahukoore jne). Tordid kaunistan u. tunnike enne kokkulepitud üleandmist, siis ei juhtu suhkrumassiga midagi. Kui eelmisel päeval valmis teha, võib tõesti nii juhtuda, et suhkrumass imab niiskuse endasse ja tort ei näe enam kuigi kena välja. Sel puhul (kui on vaja tort varem valmis teha) soovitan suhkrumassi alla võikreemi kasutada.

Tervitades :)

Katrin

Kairi

Tänud põhjaliku vastuse eest :D Kasutan ka suhkrumassi ja martsipani all võikreemi aga vahel tahaks just tordi servad katta mingi muu kreemiga ja siis on mega jama kui see ühel heal hetkel lihtsalt alla vajub :( Ja ikka on nii et tort seisab peo aja ja siis on endal halb tunne kui tean, mis see seni teha võib (ära vajuda).
Edu!

Katrin

Kairi, tead üks nipp on tegelikult veel - just kattekreemi osas. Nimelt kasutan ma tordi kaunistamisel 1/3 osa tavalist vahukoort ja 2/3 osa kondiitrivahukoort (nn. taimne vahukoor, poes müüakse nt Flora Vispit ja Knorr Vispit). Selle eelis on väga hea püsivus, puhas valge värv ja ei hakka suhkrumassi sulatama.
Soovitan katsetada, usun et jääd tulemusega rahule :)

Kairi

Ma vahepeal mõtlesin juba, et ostaks mingi maaletooja käest seda taimset koort, mida enamus ettevõtteid kahjuks kasutab aga selle maitse ikka täiesti vastik. Ma tänan nõuande eest ;)

FlackoWeasel

Kust te seda toidumarkerit ostsite?Endal oleks ka seda väga vaja.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP