neljapäev, 5. august 2010

Kukeseene-juustu pikad saiad


Leidsin selle huvitava retsepti Seeneraamatust ja mõnede minupoolsete muudatustega sai sellest kukeseenehooaega sobiv retsept. Taigna võib valmistada ka 25 g värskest pärmist, aga mina olen viimasel ajal kasutanud just kuivpärmi, sest seda on palju mugavam kasutada ja küpsetised kerkivad paremini ning jäävad pehmed. Saiad maitsevad kõige paremini juba kergelt jahtununa, kuid on mõnusad ampsud ka järgmisel hommikul kohvi kõrvale.

2 tk


Tainas:
0,5 pk (6 g) kuivpärmi
7 dl nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
2,5 dl käesooja vett
3 sl õli
Täidis:
2 sl võid
300 g kukeseeni
1 sibul
2 tl hakitud tilli
soola, pipart
0,5 karpi toorjuustu
2-3 dl riivitud juustu

Sega kuivpärm, sool ja suhkur jahuga, lisa soe vesi, toasoe õli ja sõtku taignaks. Lase rätikuga kaetult u. tund aega kerkida.
Samal ajal valmista ette täidis: haki seened ja sibul ning prae pannil võis. Maitsesta tilli, soola ja pipraga ning jäta jahtuma.
Jaga taigen kaheks ning rulli u. 20 x 35 cm suuruseks plaadiks. Määri mõlemale taignaplaadile toorjuust, lisa seenetäidis ning raputa peale riivjuustu. Keera mõlemad taignad pikemast servast alates rulli, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning keera otsad alla. Tee saiade pinnale terava noaga diagonaalsed sisselõiked ja määri saiad pealt kergelt õliga. Lase rätikuga kaetult kerkida ja kuumuta ahi 200 kraadini. Küpseta saiu 15-20 minutit ning lase rätiku all jahtuda.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP