teisipäev, 17. august 2010

Avokaadodipp ja leivakrõpsud

Avokaado ostmisega on mul pidevalt ebaõnnestumisi, sest kuigi ma olen proovinud leida just neid valmis vilju, on need tihtilugu ikkagi täiesti toored olnud. Ja toores, mõru ning kõva viljalihaga avokaado osutub väga suureks pettumuseks, eriti kui sa oled otsustanud  maitsvaid suupisteid valmistada. Õnneks müüakse aeg-ajalt Rimis kahe kaupa pakitud avokaadosid, mis ongi kohe kasutamiseks mõeldud ja on hästi-hästi küpsed.

1 suur ja küps avokaado
0,5 tl sidrunipipart
1 sl hästi peeneks hakitud sibulat
1 sl majoneesi
Leivakrõpsud:
5 viilu leiba
soola
õli

Valmista kõigepealt leivakrõpsud. Selleks lõika leivaviilud poole õhemaks, kuumuta pannil veidi õli ja prae õhukesed leivaviilud mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile jahtuma ja puista peale natuke soola. Kui aega rohkem, võib leivaviile ka ahjus pruunistada.
Poolita avokaado, eemalda kivi ja õõnesta viljaliha koorest välja. Purusta kahvliga, lisa juurde sidrunipipar, peeneks hakitud sibul ja majonees ning tõsta dipp tühja avokaadokoore sisse. Serveeri koos leivakrõpsudega või nachodega.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP