teisipäev, 20. juuli 2010

Täidetud kanafileed kartulipadjal

Põnev vormiroog värsketest kartulitest ja kanafileest. Fileed täitsin Põltsamaa inglise sinepi ja hapukoore seguga, mis annab hea maitse ja mahlasust ning ei lase fileel kuivaks muutuda. Põneva suitsuse maitse saamiseks keerasin fileetaskute ümber suitsupeekoniviilud. Veidi mässamist küll on, aga see eest valmib  tervislik ja perele maitsev õhtusöök.

4-le

1 kg kartuleid
soola, pipart
õli
hakitud värsket basiilikut
3 suuremat kanafileed
1 pk suitsupeekonit
2 sl inglise sinepit
2 sl 20% hapukoort
soola, pipart
3 suurt tomatit või 200 g kirsstomateid
2 dl kohvikoort
2 dl riivjuustu
basiilikulehti

Viiluta kartulid ja lao ahjuvormi, nirista peale veidi õli, maitsesta soola, pipra ja basiilikuga, sega läbi ja küpseta 200 kraadises ahjus, kuni kartulid on peaaegu valmis. Lõika kanafileed kolmeks tükiks, tee iga tüki sisse noaga lõigates tasku ning täida see sinepi ja hapukoorega. Maitsesta fileetükid soola ja pipraga ning keera ümber peekoniviil. Tõsta kanafileepallid kartulite peale, lisa juurde tükeldatud tomat ning vala peale kohvikoor. Küpseta  15 minutit, puista peale riivjuust ja lase veel 5-7 minutit küpseda. Kaunista basiilikulehtedega.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP