teisipäev, 20. juuli 2010

Kreeka hakkliharullid tzatziki kastmega

Kreekapärased hakkliharullid on maitsestatud värske basiilikuga ja täidetud fetajuustuga. Juurde valmistasin suviselt kerge ja värskendava külmkastme - tzatziki.

500 g segahakkliha
1 sibul
1 saiaviil
veidi piima
1 muna
soola, pipart
2 sl hakitud värsket basiilikut
100 g fetajuustu
õli
Tzatziki kaste:
2 sl fetajuustu
2 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
u. 0,5 pikka kurki
2 sl hakitud tilli
1-2 purustatud küüslauguküünt
sidrunimahla
soola

Haki sibul väikesteks tükkideks ja prae pannil pehmeks. Eemalda saialt koorik ja vala peale u. 3-4 sl piima. Pane hakkliha köögikombaini, lisa muna, leotatud sai, praetud sibulatükid, hakitud basiilik, sool ja pipar ning töötle ühtlaseks seguks. Lõika fetajuust 8 u. 1x6 cm kangideks. Jaota hakklihasegu 8-ks võrdseks osaks, vormi käte vahel ristkülikukujuliseks lapikuks, aseta keskele fetajuust ning vormi rullideks. Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista hakkliharullid. Tõsta ahjuvormi ja järelküpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus veel 15-20 minutit.
Kastme jaoks riivi kurk peene riiviga, sega juurde ülejäänud komponendid ja paku koos liharullide ning keedetud kartulitega.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP