reede, 2. juuli 2010

Salat krõbeda peekoni ja parmesanikrõpsudega

See salat valmis täiesti juhuslikult ja neist asjadest mis parasjagu köögis leidus. Jääsalati, lollo rosso ja rukola korjasin oma rõdult - mul on hästi suur rõdu ja lisaks lilledele kasvatan seal kirsstomateid, erinevaid maitsetaimi ja maasikaid. Nii mõnus on suveõhtul rõdul mugavas korvtoolis istuda ning  rohelust ja suvelilli klaasikese hea veini seltsis nautida.
Kastme valmistasin hapukoorest, sojakastmest ja purustatud küüslaugust - see on üks meie lemmik ja sobib ka dipikastmeks.


suur peotäis erinevaid salateid
suitsupeekoniviile
keedetud mune
kirsstomateid
riivitud Parmesani juustu
Saiakrutoonid:
2 röstsaiaviilu
1 sl õliivõli
1 küüslauguküüs
soola

Lõika röstsaiaviilud väikesteks kuubikuteks. Vala kaussi oliivõli, lisa purustatud küüslauguküüs ja natuke soola, lisa saiakuubikud ja sega. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning kalla saiakuubikud ühele ahjuplaadi poolele. Aseta väikesed riivitud parmesanikuhjad saiakrutoonide kõrvale ja küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni saiakrutoonid ja juustukrõpsud on kuldse jumega. Tõsta koos küpsetuspaberiga jahtuma.
Aja pann kuumaks ning prae suitsupeekoniviilud krõbedaks, tõsta paberkäterätile nõrguma ja lõika siis väiksemateks tükkideks.
Võta suurem vaagen või madal kauss, rebi sinna salat. Säti peale sektoriteks lõigatud keedetud munad ja kirsstomatid, peekon, saiakrutoonid ja parmesanikrõpsud. Nirista üle oliivõliga või paku juurde meelepärast salatikastet.

1 comments:

Mustikas

Päikese pillerkaar, kaunid lilled, maasikad, mahe vein,lahe suvekerge salat...Kõlab täiuslikult. See suvehetk kõneleb!:)

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP