pühapäev, 27. detsember 2009

Rullbiskviit pohlade ja karamellkastmega


Jõulud on nüüd õnnelikult möödas ja heast-paremast tükiks ajaks isu täis söödud :) Nagu kõik tublid perenaised, tegelesin ka mina jõululauahõrgutiste valmistamisega ning nüüd on aega ka blogisse mõned uued retseptid lisada.
Kuigi selle rullbiskviidi koostisosade nimekiri näib pikk, on valmistamine tegelikult lihtne. Karamellkastme soovitan kindlasti teha, sest just see annab rullile huvitava maitse.

10-12 tk

Rullbiskviit:
3 muna
1 dl suhkrut
3 sl jahu
3 sl (maisi)tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
2-3 dl pohla-õunamoosi või pohla toormoosi
2 dl vahukoort
100 g toorjuustu
1 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
2 sl suhkrut
Karamellkaste:
1,5 dl vahukoort
1 dl fariinsuhkrut
2 tl võid
Kaunistuseks:
pohli
valge šokolaadi graanuleid
hõbedasi suhkrukuule

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained ja sega taignaks. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ning vala taigen ühtlase kihina sinna peale. Küpseta 200 kraadi juures 6-7 minutit. Pane lauale teine küpsetuspaber ning puista peale natuke suhkrut. Võta ahjust valmis biskviit ja kummuta küpsetuspaberile. Niisuta pealmist küpsetuspaberit veega ja eemalda ettevaatlikult paber.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Sega toasoe toorjuust kaneeli ja vanillsuhkruga, lisa vahukoor. Määri biskviidile pohlamoos ja moosi peale vahukoore-toorjuustukreem. Keera biskviit rulli ja rull küpsetuspaberi sisse. Aseta 3 tunniks kuni üleöö külmkappi.
Karamellkastme jaoks kuumuta potis vahukoor ja fariinsuhkur ja lase 20 minutit vaiksel tulel podiseda. Lisa või  ja tõsta jahtuma.
Aseta rullbiskviit serveerimisalusele. Tõsta lusikaga peale veidi jahtunud karamellkastet ning kaunista pohlade ja šokolaadigraanulitega.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP