neljapäev, 8. oktoober 2009

Punschrulle


Ehk siis eesti keeles punširullid? Igatahes tõlkimata kujul kõlab nende martsipanikattega rummimaitselise täidisega rullide nimi kuidagi ilusamalt. Tegemist on hästi maitsvate ja magusate koogikestega, mida ma esmakordselt Rootsis proovida sain ja sealt neid ka paar karpi koju kaasa ostsime. Eestis olen neid müügil näinud Statoilis a´la 15 kr. tükk, mis on minu arvates nagu liiga kallis hind. Seetõttu tekkiski mul mõte proovida neid ise teha, aga kuna kuskilt retsepti ei leidnud, siis mõtlesin selle ise välja ja tuleb tunistada ,et maitsesid täpselt nagu originaalid :)

10 tk

100 g rohelist martispani (või martispani ja rohelist toiduvärvi)
0,5dl magusat kondenspiima (seda õiget, sinise-valgega purgis!)
80g (1/2 pakki) Kalevi šokolaadiküpsiseid
1 tl Malibu rummi (sobib ka tavaline hele rumm)
100 g sulatatud tumedat šokolaadi

Valmistamine iseenesest lihtne: jahvata küpsised pulbriks, sega kondenspiima ja rummiga. Rulli martispan õhukeseks pikaks ribaks (u. 6cm laiuseks) ja lõika ääred ilusasti sirgeks. Veereta rullimisalusel käte abil küpsisetäidis pikaks vorstiks (läbimõõdult u. 2 cm) ja aseta see martispani peale ning keera martsipan selle ümber rulli. Pakki rull toidukilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Lõika rull 10-ks ja kasta iga tükk mõlema otsaga sulašokolaadi. Aseta küpsetuspaberile tahkuma. Säilita rulle külmkapis. Serveeri neid tassikese kange kohvi või kuiva vahuveiniga. Kogus tundub küll väike, aga uskuge mind, keegi korraga üle 1-2 neid ära ei söö.

3 comments:

Anonüümne

Seda maiuspala nimetatakse Rootsis ka tolmuimejaks, ehk dammsugare.
Originalis pani kondiiter pudi mis kookide tegemisest järele jäi kokku, maitsestas punchiga ja keeras martsipani. otsad kastis shokolaadisse.

Anonüümne

Olen ka seda Eestist otsinud ja leidsin täiesti ootamatulet Prisma Peremarketis. See asub küpsiste lettis. Gille trühvlikoogi nime all on need. Aga jah neid väga palju ei tellita ja tavaliselt on 2-3 karpi ainult alles. Inimesed ei oska seda selliselt kohast otsida ja mõni ei oska osta ka.Aga ülihead on ja Prismas ei olenud kallid ka.Vähemalt kui vaadata kg hinda siis oli palju odavam kui näiteks Kalevi kommid.

Anonüümne

Mina teen neid juba teist aastat jõuludeks. Alati hea võtta, kui ootamatud külalised tulevad. Säilitan külmkapis.
Väga magusad aga head:)

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP