reede, 28. mai 2010

Britatort maasikate ja vaniljekreemiga

Brita torti, minu tütre Birgiti lemmiktorti, olen teinud juba aastaid tema sünnipäevaks. Seekord katsetasin pisut teistsugust tordipõhja retsepti, tordi katsin vaniljekreemiga, kaunistasin šokolaadikilega dekoreeritud maasikamaitselise roosa šokolaadiga ja  maasikatega. Tort tuleks valmistada ja serveerida kindlasti samal päeval.

Tordipõhi:
3 munakollast
1 muna
1,5 dl suhkrut
150 g võid
2,5 dl jahu
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
Beseekiht:
3 munavalget
2 dl suhkrut
1 dl mandlilaaste
Vaniljekreem:
1 pk vahukoort
2 sl suhkrut
300 g maasika kohupiimapastat
1 suur või 2 väikest topsi vaniljepudingit
Vahele ja peale:
500 g maasikaid

Sulata või. Vahusta muna, munarebud ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulavõi ja sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri tainas ühtase kihina sinna peale.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa edasi vahustades järk-järgult suhkur. Määri besee taigna peale ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 175 kraadises ahjus alumisel siinil 20 minutit.
Tõsta tordipõhi koos küpsetuspaberiga restile jahtuma ja lükka siis noa või spaatiliga ettevaatlikult küpsetuspaberist lahti.
Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde kohupiimapasta ja vaniljepuding.
Lõika tordipõhi pooleks, tõsta üks pool kandikule ja kata 1/3 kreemiga. Lõika 200 g maasikaid 4-ks ja puista kreemile. Tõsta peale teine tordipõhi, kata kreemiga ning kaunista maasikate ja šokolaadiga.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP