neljapäev, 18. märts 2010

Kukeseenetäidisega kanarullid ja glasuuritud ahjukartulid

Mahlase kukeseenetäidisega kanarullid peekoniümbrises ja krõbedad ketšupiglasuuris ahjukartulid valmivad ahjus üheaegselt. Siia juurde sobib lihtne külm kaste hapukoorest, sojakastmest ja purustatud küüslaugust.

6 kondi ja nahata kanakintsu või kanafileed
u. 100 g kukeseeni
1/2 porrut
2-3 sl Merevaigu sulajuustu
soola-pipart
Põltsamaa Inglise sinepit
6 viilu kuumsuitsupeekonit
2 dl kanapuljongit
Ahjukartulid:
1 kg kooritud ja pestud kartuleid
2-3 sl õli
2-3 sl ketšupit või tšillikastet
soola, pipart (või kartulimaitseainet)
3-4 sl riivsaia

Tükelda seened ja porrulauk väikesteks tükkideks. Sulata pannil või, lisa porrulauk, seened ja prae aeg-ajalt segades paar minutit. Lisa seene-porru segule sulajuust ning maitsesta soola ja piparaga. Maitsesta kanakintsud soola ja pipraga ning määri sisemisele küljele sinepit. Jaga täidis võrdselt kanatükkidele ja keera rulli. Iga kanakintsu ümber pane peekoniviil, nii et ühenduskohad jääksid alla. Lao kanarullid ahjuvormi ja vala juurde kanapuljong. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit.
Ahjukartulite valmistamiseks tükelda kartulid sektoriteks ja pane suurde kaussi. Nirista peale õli, ketšup, maitsesta soola ja pipraga ning viimaks puista juurde riivsai. Sega ühtlaselt läbi ja vala kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta ahju ülemisel siinil u.30 minutit. Aeg-ajalt sega kartuleid, et need ühtlaselt pruunistuksid.

3 comments:

Mustikas

Ketšupiglasuur kõlab vahvalt ja kogu toit näeb väga ahvatlev välja. Seened ja kana ja juust ja kartul, mmmmm...kõik minu lemmikud. Mul tekkis ka täna mõte ahjukartuleid teha, küll seda aga äsjaköetud ahjus ja malmpotis. Eks paistab, mis välja tuleb.:)

Unknown

Hei, Mustikas!
Ma juba kujutan ette, kui maitsvad ahjukartulid puuküttega ahjus valmivad. Kusjuures, ma tegelikult pole ise üldse suurem kartuliarmastaja, aga krõbedad ahjukartulid on küll head :)

Anonüümne

Aitäh retspti eest, väga maitsvad ahjukartulid tulid.

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP