kolmapäev, 31. märts 2010

Ingveri-tšillikana munanuudlitega

Valmistasin täna jälle ühe mõnusa Aasia köögi hõrgutise. Koostisosade nimekiri tundub küll pikk, aga kui kana juba eelmisel õhtul marineerima panna, valmib roog kõigest paarikümne minutiga.

6 broileri kintsufileed
0,5 tl ingveripulbrit või 1 cm tükk värsket riivitud ingverit
0,5 tl tšillipulbrit
4 küüslauguküünt
0,5 sidruni mahl
1 tl õli
soola
2 keskmist punast sibulat
1 sl õli
1 tl jahvatatud kurkumit
1 punane tšilli
6 pruuni šampinjoni
200 ml kookoskoort
200 ml 10% rõõska koort
0,5 kanapuljongikuubikut
sojakastet
mungoa idusid
100 g munanuudleid

Sega kausis ingveri-ja tšillipulber, purustatud küüslauguküüned, sidrunimahl ja 1 tl õli. Lisa ribadeks lõigatud kana kintsufileed ja marineeri 2 tundi kuni üleöö.
Tükelda sibulad ja töötle need minilõikuris või saumikseriga püreeks. Kuumuta wokpannil 1 sl õli, lisa sibulapüree ning prae pidevalt segades 5 minutit. Lisa kurkum ning paari minuti pärast marineeritud kanaribad. Prae kiirelt, kuni kana on värvi muutnud, lisa pannile viilutatud šampinjonid ja tšillipipar. Sega läbi ja kalla juurde kookoskoor ja rõõsk koor ning kanapuljongikuubik. Kata kaanega ja hauta 8-10 minutit, kuni kana on küps. Keeda eraldi potis munanuudlid, nõruta ning lisa kastmele. Viimistle maitse sojakastmega ja viimasena puista juurde mungoa idud.

0 comments:

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP