pühapäev, 1. november 2009

Hennessy-kohvi juustutort


Selle hõrgu, mõrkjas-magusa ja kreemise toorjuustutordi tegin enda sünnipäevaks, mida tähistasime eelmisel laupäeval. Kuna ma pole tegelikult üldse magusasõber, vaid pean ennast täielikuks soolaste suupistete fänniks, siis otsisin meelepärast  retsepti päris kaua. Pärineb see ühest Pere ja Kodu retseptilisast, aga tegin päris palju muudatusi ja kokkuvõtteks võiks öelda, et maitses väga-väga hea :))


Põhi:
1 pk (180 g) Selga või Kalevi šokolaadiküpsiseid
1 spl purustatud mandleid
1 tl fariinsuhkrut
75 g võid
Täidis:
2 dl 10% rõõska koort
2 spl jahvatatud kohvi
3 pk (450 ml) Farmi toorjuustu
2 dl vahukoort
2 dl fariinsuhkrut
2 spl želatiini
6 spl vett
4 spl Hennessy vm. konjakit
1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
2 dl vahukoort
kakaopulbrit
šokolaadikaunistusi

Purusta küpsised ning mandlid, lisa fariinsuhkur ning sulavõi. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja.
Vala kohvikoor ning kohvipuru potti ning kuumuta keemiseni. Tõsta pliidilt, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata ja  kurna siis kohvipaks välja.  Pane želatiin vette paisuma ning sulata siis veevannil. Vahusta toorjuust fariinsuhkruga, lisa konjak, koorekohv ja nirista juurde želatiin. Viimasena sega õrnalt juurde vahustatud vahukoor. Maitsesta kreem vaniljesuhkruga. Vala täidisekreem küpsisepõhjale ja pane külmkappi tarduma. Järgmisel päeval kata tort vahukoorega ning kaunista kakaopulbriga ja šokolaadikilega dekoreeritud šokolaadiga.

5 comments:

Merike

Hilinenud õnnesoov on ju ikka õnne toov.

Katrin

Aitäh :)))

Mustikas

Õnnitlused siis tagantjärgi!:) Ja ikka jälle üks ühine joon, ka mina olen rohkem soolase tegija ja magusaisu käib nii harva peal, seetõttu ei leia ka minu blogist nii palju kooke, torte, kui vaid ehk pigem tähtpäevaks.
Aga edu edaspidiseks ja jätkuvat köögikirge!:)

Katrin

Tänud heade soovide eest :)

Anonüümne

katrin ....oled tubli ja jätka samas vaimus .parimat ei ole olemas kui sinu küpsetised

Katrini retseptid   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP