Veebruarikuisest Oma Maitse ajakirjast hakkas mulle kohe silma see pirukaretsept. Nüüd on pirukas järgi proovitud, retseptis tegin mõned väiksed omapoolsed muudatused ning võin kinnitada, et maitses tõesti hästi.
Tainas:
15 g pärmi
1 tl suhkrut
1 dl külma vett
0,25 tl soola
1 toasoe muna
1 dl nisujahu
2-3 dl rukkijahu
50 g pehmet võid
Täidis:
300 g suitsuliha
3 sibulat
3 muna
1 dl 10% rõõska koort
hakitud värsket tilli
Sega pärm suhkruga vedelaks, lisa vesi, muna, sool, nisujahu ja nii palju rukkijahu, et saad pehme taigna. Viimasena lisa toasoe või. Aseta tainas külmkappi 30-60 minutiks kerkima.
Samal ajal saad valmistada täidise: haki suitsuliha ja sibul väikesteks tükkideks ning prae pannil läbi. Tõsta jahtuma. Klopi munad lahti, lisa rõõsk koor ja hakitud till. Kui liha pole piisaval soolane, võid lisada muna-koore segule veidi soola, et täidis magedaks ei jääks. Lisa munasegule liha-sibulatükid.
Kata 26 cm pirukavormi põhi küpsetuspaberiga ning suru taigen jahuste kätega vormi põhja ja äärtele. Vala peale täidis ning küpseta 175 kraadises ahjus 20-30 minutit. Serveeri ahjusoojalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar